Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2008 17:40 - Осмислям те...
Автор: belier Категория: Тя и той   
Прочетен: 9523 Коментари: 14 Гласове:
6

Последна промяна: 15.01.2017 10:06


Здравей. Запалих си цигара. Аз не пуша. Пиша с дясната ръка, а с лявата държа цигарата близо до прозореца. Как си? Димът, излитащ през прозореца, е магично реален. Звънях ти, но не вдигаш. Всъщност не ти знам номера. Дори не знам как изглеждаш. На крачка съм да изтрия блога си отново, но не го правя. Може би пътека към другото ми аз. Може би хартия за мислите ми, за да не ми пречат, когато станат особено настоятелни. Може би отмора на треперещите ми ръце, петолиние на душата ми, кръст на покаяние, звезда вечерница, бягство от греховете или зов за воля. Теб може и да те няма, но всъщност не ми пречи много и да си измислена. Дори да си в представите ми. Те нали са живи? Ако остана чисто съзнание в празнота, бих могъл да съм каквото си поискам. Ако съм безчувствен, значи съм безформен и въобръжението ми рисува разперени драконови криле. В сънищата ми все още има страхове и се усмихвам. Нима там съм по-реален? Когато минеш на ти с болката тя се опитва да ти стане приятел. Не и вярвайте. Отвориш ли веднъж вратата към другият свят няма връщане. Не можеш да забравиш, да се престориш, че не си видял, не си разбрал. Все си мисля, че малките неща, които правя, са малките камъни в моста към промяната. Вечната промяна, стремежът на духа ми. Красотата е щастие, щастието е любов, любовта е сбъдване в Бог.

Покой, хармония усещам и търся в себе си. Така реалността става каквото е - проекция на кармата, море от опитност, поле за жътва, небе за полет. Не я преекспонирам и не я отричам. Защото реалността ни дава докосването. И защото в реалността е нужна вяра. За да проектираме самите себе си такива, каквито искаме да бъдем. И за да мога все пак да те погледна в очите и да те хвана за ръка, и да те прегърна, и да те почувствам. Защото тя и той е едно. Осмислям те...
image



Тагове:   Бог,   вяра,   Осмислям,


Гласувай:
6



1. belier - не ме питайте..
21.08.2008 17:46
какво имаше в цигарата, беше си обикновена. Запалвам като ме боли глава.
цитирай
2. viki11 - Mnogo preeksponirash na TIA. Po...
27.08.2008 11:17
Mnogo preeksponirash na TIA.
Po-skoro istinata e v mnogoto krasivi neshta v jivota, ot vseki po malko, ot liubimia povechko. No edin chovek trudno shte predloji vsichko.
Vajno e da ima edin po- po-. Tvoiat. Da go useshtash. Da te useshta.
цитирай
3. belier - viki11
03.09.2008 23:04
Май не си обърнала внимание на описанието на блога ми. И не преекспонирам, а акцентирам на това, което ме вълнува. По-скоро истината е навсякъде и във всичко, а от нас зависи дали можем да я видим. А красотата, тя е чувство. И не е важно дали един човек може да предложи всичко, ако той дава всичко, което има. Няма моят и твоят, всичко е едно. Важно е самото усещане. Ако няма кой да те усеща, не страшно, нали ти можеш да усещаш другите. А ако успееш да усетиш сам себе си, тогава и другите ще те усетят.
цитирай
4. hera - "А ако успееш да усетиш сам ...
06.09.2008 03:02
"А ако успееш да усетиш сам себе си, тогава и другите ще те усетят." Това ми хареса много!
цитирай
5. анонимен - Curls Of Smoke
14.09.2008 22:07
Тъжно ми е. Чувствам се изтощена.В облаци от дим на поредната цигара в безумното спокойствие на ранните часове. Без желание, без страст, някъде на прага на незнанието и апатията. Сексът е секс, любовта любов, хората са хора, небето си е просто небе, денят гони минутите си ,а аз все така си стоя измислена на фона на всичко останало. Отново незнам какво искам , поне спирам да се бия с вятърните мелници. Вятър история. Вятърът отново ще отнесе мислите ми още преди да съм ги споделила.Неизречени истини. Чувствам се наситена от всичко. Без ясна цел, без конкретна амбиция. Нищо никога няма да е същото. Къде е края на крайностите? Колко още мога да изкривя? Вече дори нямам желание и за сън. Наситеност и липса. Шопен - Ноктюрно 20. Зомбирано поглъщам произведението. И пак и пак и пак… Държа се неестествено,нямам сили за повече . Търся се сред погледите и не се намирам.Чета между редовете, запушвам ушите си за да чуя, затварям усти за да говоря..Пиша многоточия на неувереност.Вече не съм уверена в нищо. Искам да забравя, да махна с ръка и да почна на чисто, но не мога,не мога Гледам в тъмното и търся теб.Повръща ми се от пошлостта в която живея,завоелирана в усмивки на липсващи елементи. Голяма дъска с пирончета и бележки. Есе до 220 думи. Дежа вю. Условия,предположения, грозни истини и хубави заблуди.Абсурдно е и до болка реално. Може би заради това губи очарованието си. Бих избягала , стига да знаех, че те има. Бих останала стига да знаех,че не е истинско. Вече нищо и никой не разбирам.
цитирай
6. waterlily - Ако съм безчувственa, значи съм ...
15.09.2008 15:05
Ако съм безчувственa, значи съм безформенa и въобръжението ми рисува пречупени, отпуснати криле...

Хубаво пишеш! :))
цитирай
7. belier - анонимна,
15.09.2008 19:04
И все пак живота е толкова хубав, нали?
цитирай
8. belier - Лили,
15.09.2008 19:05
Благодаря...аз без да искам :)
цитирай
9. анонимен - sisi
17.09.2008 09:42
da .. vqrvam v realnostta..dobre kazano..
цитирай
10. viki11 - Не останах с впечатление, че вярва в ...
29.09.2008 00:56
Не останах с впечатление, че вярва в реалността.
По-скоро иска да наложи мечтите си и въображението вместо реалност. Тя по-трудно се прави красива, а предпочитаме лесното? Макар и измислено. няма го.
ужасно е да си лишен от най-нормални неща.
цитирай
11. viki11 - Акцентирам и преекспонирам въз...
17.12.2008 02:35
Акцентирам и преекспонирам възприемам все още като различни неща.
цитирай
12. mamas - За пръв път попадам в този блог.
14.08.2009 13:10
Това е първият постинг, който отварям и съм впечатлена. Допада ми написаното.
Поздрави!
цитирай
13. inel379 - Осмислям те...
19.08.2009 00:00
"Теб може и да те няма, но всъщност не ми пречи много дори да си измислена. Дори да си в представите ми. Те нали са живи. Ако остана чисто съзнание в празнота бих могъл да съм каквото си поискам."
Тимшел! Само да поискаш! Всичко зависи от желанието и вдъхновението! Човек понякога не знае силата си!
Лека вечер, изпълнена с вдъхновение!
цитирай
14. belier - Да,
19.08.2009 09:36
но според мен по-важни са волята и притежанието на необходимата енергия за да се осъществим. Един деликатен баланс. Живота е изкуство! Благодаря!
цитирай
15. hypatia - Истината и любовта
03.11.2014 12:03
Истината и любовта= тя и той или пък той и тя, ако предпочиташ... ей това има смисъл и в квантовата реалност...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: belier
Категория: Лични дневници
Прочетен: 101884
Постинги: 20
Коментари: 135
Гласове: 938
Архив